Beauty

5 huidverzorgingstips voor de kou

By  | 

Het wordt weer kouder buiten, dat merk je ook aan de huid. Het verzorgen van je huid tijdens de wintermaanden is dan ook heel belangrijk! Koude lucht beschadigd de huidbarrière waardoor het vochtpeil van je huid zakt en de huid droger en kwetsbaarder wordt. De overgang van koude lucht naar warme lucht kan de haarvaatjes beschadigen, waardoor je weer last kan krijgen van couperose. Verzorg de huid dus goed tegen de kou! Hier volgen 5 huidverzorgingstips om je huid zo goed mogelijk te beschermen.

 

1. Gebruik een voedende crème/serum

Vitamine A (retinol) is heel belangrijk, zeker als je boven de 30 bent. Retinol is een anti-oxidant, die de huid beschermd tegen invloeden van buitenaf. Ook stimuleert retionol de celproductie en de collageenproductie van de huid. Het werkt dus ook super goed voor de rimpels! Retinol gebruik je in de avond onder je nachtcrème.

Vitamine C is ook heel belangrijk en dit gebruik je in de ochtend onder je dagcrème. Ook vitamine C beschermd de huid tegen invloeden van buitenaf en het verminderd de rimpels. Vitamine C voorkomt vroegtijdige huidveroudering.

retinol huidverjonging

2. Smeer je lippen in

Je lippen bevatten geen talgkliertjes waardoor ze extra gevoelig zijn voor kou en vocht. Smeer je lippen regelmatig in met een voedende lipbalsem!

lipbalsem

3. Scrub de huid

Een scrub zorgt ervoor dat de dode huidcellen worden verwijderd. Hierdoor trekt de crème die je erop smeert, veel beter in de huid. Het beste is om de huid 1 of 2 keer in de week te scrubben. Als je het gezicht scrubt, let er dan wel op welke scrub je gebruikt. Als je een gevoelige huid hebt, kan je beter een wat mildere scrub gebruiken. Het lichaam kan meestal wel een wat grovere scrub aan. Vergeet niet de lippen, voeten en handen ook mee te scrubben!

bodyscrub

4. Smeer je lichaam in met bodycrème

Na het scrubben smeer je de huid in met een wat vettere bodycrème, zodat de huid goed beschermd is tegen de kou.

medik8 body

5. Neem geen te warme douche

Probeer de douche of het bad niet te heet te zetten, hoe verleidelijk dat is ook als het buiten zo koud is. Warm water droogt de huid enorm uit. Dit is dus niet verstandig. Als je een douche of een bad neemt, doe dit dan op een normale, lauwe temperatuur.

woman-standing-shower

 

Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips!

 

lees ook: 10 tips op puistjes te voorkomen

Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *